Beogradski festival igre od 3. do 18. aprila

0

Osmi beogradski festival igre, na kome će nastupiti 12 plesnih kompanija iz Belgije, Izraela, Italije, Slovačke, Austrije, Holandije, SAD, Francuske, Švedske i Velike Britanije, biće održan od 3. do 18. …

BEOGRAD, 17. marta 2011. (Beta) – Osmi beogradski festival igre, na kome će nastupiti 12 plesnih kompanija iz Belgije, Izraela, Italije, Slovačke, Austrije, Holandije, SAD, Francuske, Švedske i Velike Britanije, biće održan od 3. do 18. aprila 2011. godine, najavili su organizatori.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je u četvrtak na konferenciji za novinare da će Beograedski festival igre biti otvoren 3. aprila u Sava centru, nastupom Kraljevskog flamanskog baleta iz Belgije, koji će izvesti predstavu “Artifakt” koreografa Vilijama Forsajta.

Na festivalu, beogradskoj publici će se predstaviti i plesne kompanije iz Tel Aviva: trupa Suzan Delal sa predstavom “Pevac” koreografa Baraka Maršala i trupa Jasmin Goder koja će izvesti predstavu “LJubavna vatra” u koreografiji Jasmin Goder.

Balet Torina će nastupiti sa predstavom “Na prvi dodir” Matea Levadjija, trupa Les Slovaks iz Bratislave sa predstavom “Premijera” i Balet Grac iz Austrije sa predstavom “Skice” Eduarda Kruga.

Holandski plesni teatar će na festivalu izvesti predstave “27`52” i “Bogovi i psi” Jiržija Kilijana, kao i predstavu “Kaktusi” koreografa Aleksandra Ekmana, a Skapino balet iz Holandije će izvesti predstave “Bravo Čarli” Marka Gekea i “Holandija” Eda Vuba.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.