Duško Bunić pojačao Metalac

VALJEVO, 17. marta 2011. (Beta) - Košarkaški klub Metalac iz Valjeva saopštio je  da je pojačao ekipu sa 22-godišnjim Duškom Bunićem (207 centimetara) centrom iz Novog Sada.

Bunić je već trenirao sa novim saigračima, medju kojima najbolje poznaje krilnog centra Stefana Birčevića sa kojim je igrao za mladu reprezentaciju Srbije.

Karijeru je počeo u subotičkom Spartaku, a u minuloj Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) za Novi Sad je odigrao svih 26 utakmica sa učinkom od 16,6 poena i 5,4 skokova po meču. Na listi najkorisnijih (MVP) igrača po indeksu uspešnosti na kraju sezone zauzeo je peto mesto.

Namere Valjevaca da angažuju beka Jaku Klobučara izjalovile su se pošto se slovenački reprezentativac, posle raskida ugovora sa Partizanom, vratio u Olimpiju iz Ljubljane.

Nekadašnji igrač Metalca Stefan Atanacković, koji je sezonu počeo u zrenjaninskom Proleteru, a sada igra u Rumuniji, po svoj prilici ne može da dobije raskid ugovora, pa će Metalac pokušati da angažuje Nikolu Vasojevića (25, 195), Kragujevčanina iz čačanskog Borca.

Rok za licenciranje igrača za Superligu Srbije završava se u petak, a Metalac u prvom kolu, 23. marta, igra sa partizanom u Beogradu.

Pogledajte još