Šumaher juri nove pobede

BEOGRAD, 17. marta 2011. (Beta) – Sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher ocenio je da je njegova ekipa Mercedes GP napredovala i da će ove sezone u pojedinim trkama “juriti” pobede.

“Ekipa je tokom zime naporno radila da dotera naš bolid. Ono što sam video u pripremnom periodu je veoma ohrabrujuće, ali svi znamo da na stazi tokom trka sve može da bude drugačije. Vozači se nadaju napretku tima, a ja mislim da je Mercedes napravio korak napred“, rekao je Šumaher.

“Verujem da možemo da se takmičimo za podijume (prva tri mesta), ali i da u nekim trkama možemo da jurimo pobede. Sve ćemo znati kada počne sezona, jedva čekam da odem u Melburn”, dodao je on.

Šumaher se prošle sezone, posle tri godine pauze, vratio takmičenjima u Formuli jedan.

“Ove godine se osećam drugačije. Prošle sezone je sve bilo novo – testiranja, vozilo, ekipa… Bilo je veoma uzbudljivo, ali i dalje mi je nešto nedostajalo. Sada bolje poznajem tim, imamo veliku grupu veštih ljudi, koji su posvećeni svom poslu“, rekao je 42-godišnji vozač.

“Uživam u svom poslu, uživam u radu sa ljudima iz Mercedesa i nikada nisam zažalio zbog odluke o povratku na stazu”, dodao je Šumaher.