Sledeći je Gaske

Novak Đoković se nije pošteno ni oznojio, a već je stigao do četvrtfinala Indijan Velsa (tvrda podloga, 8.145.000 dolara). Za ukupno tri sata, oružje pred trećim reketom sveta položili su Kazahstanac Golubjev, Letonac Gulbis i Viktor Troicki. Zajedničko svoj trojici je što su u prvom setu ostali na nuli!

Koliko je Nole dominantan pokazuje podatak i da je do sada izgubio na turniru izgubio samo šest gemova.

- Meni uvek odgovara kada malo vremena provedem na terenu. Sačuvao sam energiju i 100 odsto fizički spreman ulazim u četvrtfinale – istakao je Đoković.

Nole nije imao milosti za Viktora Troickog. Dozvolio je reprezentativnom drugu da osvoji samo jedan gem – 6:0, 6:1

- Nisam odigrao neki sjajan meč. Bio sam solidan, trudio sam se da što više loptica da ubacim u teren i nateram Viktora na dodatni udarac. Troicki je bio daleko od svog nivoa – istakao je Đoković.

(old_image)

Srbin sada ima 15 vezanih pobeda u 2011. Prepreka na putu do 16. trijumfa i mesta među četvoricom najboljih, zove se Rišar Gaske.

Poslednji put su se sreli u četvrtfinalu Mastersa 1.000 u Šangaju prošle godine i Novak je tada počistio rezultatom 6:1, 6:1

- Vežbao sam sa Novakom pre otprilike deset dana i moram priznati da igra neverovatno dobro. Svi su me otpisali tako da nemam šta da izgubim – iskren je Gaske.

Ako savlada Francuza za mesto u finalu dvostruki gren slem šampion odmeriće snage sa pobednikom švajcarskog dvoboja Federer – Vavrinka.

Planovi za pomoć Japanu

Traka na kojoj je napisao „podrška Japanu“ naišla je na veliku pažnju svetskih medija.

- To je najmanje što sam mogao da uradim. Imamo neke ideje da organizujemo neke događaje sa kojih bi kompletan prihod otišao žrtvama zemljotresa i cunamija. Slike koje smo videli su užasavajuće i ne mogu da opišem koliko mi je žao ljudi u Japanu. Moramo da ih podržimo i da im pokažemo da u ovom teškom trenutku nisu sami – rekao je Đoković.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još