Povećanje kreditnog rejtinga dobar signal

0

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ocenio je u petak da je povećanje kreditnog rejtinga Srbije važan signal ali i dodao da Srbija ne sme da odstupi od …

BEOGRAD, 18. marta 2011. (Beta) – Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ocenio je u petak da je povećanje kreditnog rejtinga Srbije važan signal ali i dodao da Srbija ne sme da odstupi od politike evropskih integracija i makroekonomske stabilnosti.

Dežer je novinarima u Narodnoj banci Srbiji (NBS) rekao da je povećanje rejtinga Srbije rezultat posvećenosti vlade evropskim integracijama, održavanje makroekonomske stabilnosti uz pomoć Medjunarodnog monetarnog fonda i radu na vladavini prava.

“Ne sme da dodje do odstupanja, već Srbija mora da nastavi napore u tom smeru”, rekao je Dežer i dodao da će u tom slučaju i tržište odreagovati.

Guverner NBS Dejan Šoškić je kazao da nema mesta slavlju jer još uvek nije dobra percepcija rizika investiranja u Srbiji. On je dodao da svako poboljšanje kreditnog rejtinga poboljšava percepciju rizika investiranja u zemlju i pojefitnjuje zaduživanje zemlje na medjunarodnom tržištu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.