Branka Katić: Gledaj "Balkanskog špijuna", šeruj i pomozi glumcima!

Kultna drama, glumačke legende i humanost na delu – spektakl je zagarantovan! Na Božić u 20 časova na Mozzartovom jutjub kanalu biće emitovana predstava "Balkanski špijun", u do sada neviđenoj postavi: Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića, Mima Karadžić kao Đura, Vesna Trivalić tumači lik Danice, Branka Katić ćerke Sonje, a Gordan Kičić Petra Markova. Za svaki šer tokom prva 24 sata, kompanija Mozzart povećava fond za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije, a i sami glumci odrekli su se svojih honorara kako bi se prikupilo što više novca.

Onlajn probe su uveliko u toku i po njima se vidi da publiku očekuje mnogo smeha i dobre zabave, a čuvene glumce će najavljivati Zoran Kesić.

- Raduje me ovaj projekat, u dobrom sam društvu - istakla je Branka Katić.

- Svi se po prvi put susrećemo sa ovim formatom predstave, preko zoom aplikacije. Pružićemo publici šansu da zaviri u naš glumački proces, pozivamo ih da budu sa nama dok čitamo kultnu dramu Duška Kovačevića "Balkanski špijun". To je baš lep izazov za sve nas.

Predstava u produkciji Spotlight-a biće dostupna za gledanje ukupno 48 sati, a kompletna postava poziva sve da šerovanjem tokom prva 24 sata učestvuju u širenju dobre energije, ali i svesti o stanju kulture koja je pogođena epidemijom korona virusa.

- Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima neophodna - zaključila je Branka Katić.

"Ako me se sete – sete, ako me se ne sete – to je bila moja dužnost", glasi replika iz "Špijuna". Sada je potrebno da ispunimo našu dužnost i pomognemo kulturi da pregura težak momenat. Dovoljan je samo jedan šer...

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.