BILO NAS JE PETORO, A SADA SAMO DVOJE: Milan Milošević prisetio se kako je slavio Božić u detinjstvu (FOTO)

Voditelj rijaliti programa "Zadruga" Milan Milošević otkrio je da su za njega slavlja nešto čemu se on najviše raduje. Da li to bila privatna veselja, rođendani šta god, on je uvek srećan kada narod ima povoda nečemu da se raduje.

Milan je sa osmehom na licu ušao u ovu godinu i istakao kako u prošlost ne gleda, te se neće ni osvrtati na prethodnu godinu.

- Praznici su tu, hajde da se radujemo i uživamo u Božiću svi zajedno - kaže Milošević.

Na pitanje da li je vernik i da li poštuje sve tradicionalne običaje voditelj je bio vrlo konzican.

- Vernik sam i poštujem sve pravoslavne običaje za Božić, a pogotovo što pored Vaskrsa, Božić doživljavam kao najlepši i naradosniji dan u godini. Provodio sam ga uglavnom u krugu porodice i tada sam se pridržavao svih običaja. Međutim godinama unazad sam bio i sprečen da budem sa najmilijima tog dana jer sam morao da radim ali od malena su mi usađeni svi običaji i način kako se praznikuje. Deset godina unazad pa čak i kada nisam bio pored majke za Božić meni je namenjivala parče česnice i uvek je parica išla meni, neverovatno ali tako je. Imam sreće, a i iskreno silno želim da je pronađem svakog Božića. Ne mesim pogaču, ali ne znači da ne bih umeo jer u 'Zadruzi' sam naučio i da mesim i hleb i pogače. Međutim dok je majka živa niko ne može da preuzme od nje to, a poslednjih nekoliko godina je na štakama, pridžavajući se za sto ipak uspevala da je umesi i nema ništa lepše od toga.

Kakva su ti sećanja na detinjstvo i Božić, ima li razlike sada?

- Mnogo se sve razlikuje jer prvenstveno Božić pamtim sa snegom i ledinicama na kući. Pamtim vremena kada nije mogao sneg da se očisti da bi položajnik mogao da nam dođe u kuću jutrom. Sećam se i kada se pečenica smrzne koliko su bile niske temperature. Pamtim Božiće po desetinama čestitki koje smo dobijali od prijatelja koji su duge vere, ali pamtim i one loše situacije koje su nas baš za Božiji dan zadesile, ali neću o ružnim stvarima da pričam. Nije to ništa isto kao nekada, pa ljudi moji u mojoj kući nas je bilo petoro, a sada nas je samo dvoje... Imam osećaj da se i najveći praznici i sveci više praznuju i slave na društvenim mrežama nego u domovima ali hajde da ne pametujem više (smeh) - govori voditelj i dodaje:

- Kao i svakog Božićnog jutra na mom stolu će se pored česnice naći suvo meso, omiljeni sir, domaći kajmak, gibanica, domaća supa, sarma i obavezno pečenje. Kolači naravno ne izostaju i iskreno malo preterujemo sa spremanjem svega, ali hajde ako nam je za Božić bogato, kažu i cele godine će biti tako. Ja ne spremam ništa, danas se sve uglavnom poručuje u raznim keterinzima i to je sasvim ok. Majka česnicu, a ostalo naručujem poslednjih godina od kako je ona lošeg zdravstvenog stanja.

Izvor: Informer.rs
Foto: milanmilosevic_official/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.