Prosinečki: Disciplina nam je najveći problem

BEOGRAD, 18. marta 2011. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da su igrači tog tima još pod utiskom zbog poraza od Partizana, ali da moraju da nađu motiv i pobede BSK iz Borče na svom terenu u 19. kolu Super lige.

"Treba vratiti motivaciju ekipi posle bolnog poraza, a utakmica sa BSK-om sigurno neće biti laka pošto će se protivnik braniti sa deset igrača", istakao je Prosinečki na konferenciji za novinare u Beogradu.

Crveno-beli su prošle srede kao gost izgubili od Partizana sa 2:0 u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

"Moramo da popravimo skok u odbrani jer je to problem koji imamo još od priprema. Već sam pričao o tom hendikepu i radićemo na njegovom poboljšanju", rekao je Prosinečki.

Trener Zvezde nije mogao da saopšti sastav koji će igrati u duelu sa BSK-om pošto su se pored Lija Adija, koji je propustio prethodne dve utakmice, na povredu požalili Ognjen Koroman i Pavle Ninkov.

Oko povrede Adija podigla se velika prašina pošto se očekivalo da je reprezentativac Gane oporavljen od povrede zadnje lože, ali je on po završetku poslednjeg treninga pred meč sa Partizanom rekao da ne može da igra.

"Ne razumem zašto se napravio toliki problem oko Adijeve povrede. Ne znam da li je iscenirao ili ne, ali mislim da nije", ocenio je Prosinečki.

Mladi trener crveno-belih kazao je da mu smeta to što igrači često dobijaju žute kartone zbog nediscipline na terenu i da će tim povodom obaviti razgovor sa njima.

"Disciplina nam je najveći problem. Ne mogu da verujem da su Koroman i Tošić dozovlili sebi da zbog prigovora dobiju žuti karton zobog kojeg će propustiti revanš sa Partizanom. Već sam pričao sa igračima o tome, ali ću morati ponovo. Takvo ponašanje neću tolerisati", istakao je Prosinečki.

Utakmica između Crvene zvezde i BSK Borće igraće se u nedelju u 19 sati na Marakani.

Ulaznice za taj meč mogu se kupiti na blagajnama Zvezdinog stadiona sutra od 11 do 14 sati i na dan utakmice od 11 do početka meča po ceni od 200 dinara za severnu tribinu, 400 za istočnu i 500 za zapadnu.

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Ratko Dostanić rekao je danas da će taj klub od 12. juna do 3. avgusta na Zlatiboru održati kamp za fudbalere uzrasta od 10 do 15 godina.

Biće to prvi put u istoriji da ovaj beogradski klub organizuje kamp za fudbalere.

Pogledajte još