POZVALA SAM HITNU POMOĆ I PITALA IH ŠTA DA RADIM: Marijana Mićić iskreno o zdravstvenom problemu sa kojim se godinama bori

Voditeljka i glumica Marijana Mićić priznala je veliki hipohondar, pa je zbog toga odlučila da potraži pomoć kako bi se oslobodila stresa i opterećnosti. Takođe, Marijana se prisetila i dana kada su njen izabranik i ona bili zaraženi koronavirusom.

- Hipohondar sam po prirodi, ali kad nas je zadesila korona, za divno čudo nije bilo ni trenutka panike ni nerealnog straha, već smo odlučili da idemo dan po dan, dok se ne izlečimo. Izgleda da bolje reagujem kad se nađem u konkretnoj situaciji, nego dok u vazduhu lebdi pitanje da li će se desiti ono čega se bojim. Čak mislim da je dobro što sam koronu prebolela tada - rekla je Marijana.

Voditeljka je jednom prilikom rekla za sebe da je hodajuća paranoja puna strahova, a sada je istakla i čega se plaši.

- Da li je dovoljno da kažem kako sam pre nekoliko godina slučajno progutala žvaku i zvala Hitnu pomoć da pitam šta da radim? Ne šalim se. Nikad nisam čula da su nekom u privatnoj ordinaciji rekli: “Ne, to vam nije potrebno, idite kući”. A meni su govorili. Godinama je to trajalo, a kad je počelo da mi remeti svakodnevni život, odlučila sam da potražim lek - govori Marijana i dodaje:

- Možeš da biraš da li ćeš kod psihologa, psihijatra ili psihoterapeuta. Odabrala sam psihoterapeuta jer mislim da ti psihijatri odmah propišu neki lek, što mi se ne dopada, osim ako baš ne mora. Geštalt psihoterapija mi je bila super. Miloš se šalio da me je psihoterapeutkinja "popravila". Nekoliko godina sam bila dobro, a kad su ponovo počeli da se javljaju nekadašnji simptomi, rekao mi je: "Idi kod one tvoje, da te opet popravi". Meni ovo gradsko ludilo uopšte ne odgovara. Ja sam za neko sasvim drugo vreme. Bilo bi divno kad bih mogla da se, kako kažu u mom selu, prošetam po šoru, vratim kući, sednem na klupu i posmatram ljude - izjavila je Marijana.

Izvor: Pink.rs
Foto: micicmarijana/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.