Kosteliću titula i u slalomu

0

Pobednik Svetskog kupa hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je u subotu i titulu u slalomu, iako je trku u Lencerhajdeu završio na 18. mestu.Kostelić je zauzeo 18. mesto i nije …

LENCERHAJDE, 19. marta 2011. (Beta-AP) – Pobednik Svetskog kupa hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je u subotu i titulu u slalomu, iako je trku u Lencerhajdeu završio na 18. mestu.

Kostelić je zauzeo 18. mesto i nije osvojio nijedan bod, ali su njegovi rivali za osvajanje titule Žan Baptist Granž i Andre Mirer ostvarili loše rezultate. Francuz je trku završio posle prve vožnje, dok je Švedjanin na kraju zauzeo šesto mesto.

Hrvatski skijaš je tako drugi put u karijeri osvojio titulu svetskog šampiona u slalomu, devet godina posle prve, a ove sezone je osvojio i titulu u superkombinaciji. On je u ukupnom plasmanu slaloma sakupio 478 bodova, Granž ima 442, a Mirer 423.

Italijan Djulijano Racoli osvojio je u subotnjoj trci prvo mesto sa minut, 25 sekundi i 72 stotinke, drugi je bio Austrijanac Mario Mat sa 0,3 sekunde zaostatka, dok je treće mesto zauzeo Feliks Nojrojter iz Nemačke sa 0,25 sekundi za pobednikom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.