STRPAO ME JE U KESU I UKRAO IZ PORODILIŠTA: Hari Mata Hariju otac spasio život!

Hari Varešanović uskoro puni 60 godina, a kako kaže o penziji i ne razmišlja.

- A penzija? Isto je kao da me pitaš dokle mislim da živim. Ja mogu pevati do kada hoću! Stvar je karijere, osećaja, novih pesama, aktuelnosti, a aktuelnost traje 30 godina i evo ne staje - rekao je pevač i dodao da zbog situacije sa koronavirusom nije imao nijedan nastup u 2020. godini, jer kako kaže, njegova muzika zahteva najmanje 10.000 ljudi, ali ipak ističe da je finansijki stabilan.

Varešanović je rođen u Sarajevu 16. januara 1961. godine kao drugo dete oca Reufika, mehaničara, i majke Zlate, koja je radila kao blagajnica. Njegova sestra Sabina 18 meseci je starija od njega, a roditelji su ih tretirali kao vršnjake.

Najzanimljiviji događaj iz pevačevog života vezan je za njegovo rođenje i trenutak kada ga je tata ukrao iz bolnice.

- U Sarajevu je te godine bila izuzetno jaka zima. Novorođena deca su masovno počela da umiru jer grejanja u bolnici nije bilo. Otac je doneo mami pomorandže, a mene je bukvalno strpao u kesu i odneo u strahu da ne umrem od hladnoće. Stigao sam tako na zanimljiv način u topli dom - prisetio se pevač.

Ljubav prema muzici preneo mu je njegov deda Mehmed Aga koji je bio čuveni pevač sevdalinki, a Hari iza sebe ima dva braka i troje dece i srećan je što se ne bave muzikom.

- O privatnom životu ne volim da pričam. Imam dva braka iza sebe i troje dece: Damira, Maka i Nađu. Ćerka mi je podarila i dva unuka - Ishaka i Kana. To je sastav naš. Sad, u ovim godinama, unuci svašta probude u meni. Za svoju decu gotovo da nisam imao vremena... Bio sam na turnejama, putovanjima, ganjao posao i karijeru - a onda te unuci sačekaju kada imaš ozbiljne godine. Onda tek imaš vremena za njih i otkrivaš ljubav. Srećan sam što mi deca nisu u muzici. Ako nisu hipertalentovani i ako oni to neće, kao što nisu ni hteli, onda je to u redu. To je njihova stvar bila. Sinovi su informatičari, a Nađa je lekar - rekao je pevač.

Izvor: Mondo.rs
Foto: harimatahariofficial/Instagram

Pogledajte još