Hor slovenačkog društva "Kredarica" i dečija predstava "Bajka o Crvenkapi" danas na "Novosadskom Winter Festu"

Usled pandemije virusa korona i nestabilne epidemiološke situacije koja traje mesecima unazad, peti po redu Novosadski Winter Fest ove godine će, po prvi put, biti održan u online formatu.

Svaki dan od 18.00 do 19.00 časova na Youtube kanalu Novosadski Winter Fest emitovaće se kombinovani snimci  nastupa iz prethodnih godina i dodatnih snimaka sa pozdravima i prazničnim čestitkama horova i bendova čiji će se nastupi emitovati, kao i porukama poznatih Novosađana i ambasadora brojnih zemalja.

Danas ćemo putem live streama biti u prilici da uživamo u nastupu hora slovenačkog društva "Kredarica" a potom i u dečijoj predstavi "Bajka o Crvenkapi". Pozorište iz kofera napravilo je predstavu za decu koja je adekvatna njihovom uzrastu, jer poznata bajka o Crvenkapi koja sada odlazi na doček Nove godine kod svoje bake, nijedno dete neće ostaviti ravnodušnim. Tu je naravno i savremeni vuk koji peva i igra, ali je sam, pa zato on, iako je gladan, ipak želi da sa nekim dočeka Novu godinu! Puno lepe muzike, prelepe lutke, smešan (ne strašan) vuk, narator koji sticajem čudnih okolnosti postaje lovac i naravno Deda Mraz zabaviće naše mališane onako kako to rade samo glumci profesionalci!

Najveći Christmas market u Srbiji, koji je u prethodne četiri godine posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine, organizuju Udruženje građana Subsidium, Color Media Communications i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada - Gradske uprave za privredu.

Podsetimo da je Novi Sad ove godine prvi put učestvovao u izboru među 24 najbolja božićna marketa u Evropi – sa 11.556 glasova gde je osvojio 10. mesto i ušao u “Top 10 European Christmas Markets”.

Titulu grada sa najboljim božićnim marketom u Evropi za 2020. prema glasovima na portalu “European Best Destinations” – osvojila je Budimpešta, a Novi Sad je iza sebe ostavio popularne destinacije kao što su Prag, Bratislava, Keln, Bat…Novi Sad je dobio 78.4% glasova iz 88 zemalja sveta i 21.6% glasova iz Srbije.

Posetiocima sajta iz Velike Britanije, Rusije i Brazila – “Novosadski Winter Fest” nalazi se među tri omiljena božićna marketa. Raspevana jelka – Singing Christmas Tree, Dečija igraonica u senu i vožnja fijakerom ocenjeni su kao najzanimljivije atrakcije festivala.

U izboru na portalu www.europeanbestdestiantions.com je učestvovalo 289.714 glasača iz 116 zemalja sveta.

Ovim rezultatom “Novosadski Winter Fest” automatski se kandidovao za izbor za najbolji božićni market u Evropi 2021. godine.

Pogledajte još