Nikitović: Atmosfera na prvom treningu Zvezde sjajna

BEOGRAD, 19. marta 2011. (Beta) - Novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda Saša Nikitović nije želeo da govori o ambicijama u Superligi već je rekao da će to učiniti za deset dana.

"Sve se brzo izdešavalo i ne bih da od starta krenem sa agresivnim ambicijama. Uvek bih voleo da Zvezda ređa pobede, ali o ciljevima u Superligi pričaćemo za desetak dana. Krećemo od srede i utakmice prvog kola sa Radničkim u Kragujevcu", rekao je Nikitović novinarima u Beogradu posle prvog treninga sa ekipom.

Saša Nikitović je juče promovisan u novog trenera crveno-belih posle iznenadnog otkaza Mihailu Uvalinu, a dogovor sa klubom postignut je do kraja sezone.

"Posle dve i po godine ponovo sam u Crvenoj zvezdi i veoma sam zadovoljan. U ekipi ima šest igrača sa kojima sam ranije sarađivao što mi znatno olakšava početak", ocenio je mladi trener koji je i član stručnog štaba reprezentacije Srbije i selektor kadetske reprezentacije.

Protekle nedelje na Malom Kalemegdanu bilo je izuzetno burno pošto su posle teško izborenog opstanka u Jadranskoj ligi usledili prvo štrajk igrača, potom ubedljiv poraz od Zadra u poslednjem kolu regionalnog takmičenja, protest grupe navijača, a onda i smena trenera.

"Stvari koje su se prethodnih dana dešavale u klubu nisu deo mene. Ja sam kao profesionalac došao da radim svoj posao i zanima me ono što se od danas dešava. Mogu samo da kažem da ne vidim da je tim uzdrman i da je atmosfera na prvom treningu bila sjajna", istakao je Nikitović.

Današnji trening zbog alergije propustili su Rikardo Marš i Strahinja Milošević.

"Bitno je da nema teže povređenih pred početak Superlige. Rešeni su statusi svih igrača, a ostalo je još samo da se završe pregovori sa Maršom, što će se dogoditi narednih dana", rekao je on.

Nikitović je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu, potom je prešao u Crvenu zvezdu gde je sarađivao sa Aleksandrom Trifunovićem, Draganom Šakotom i Stevanom Karadžićem.

Vodio je i juniorsku selekciju crveno-belih sa kojom je osvojio titulu prvaka Srbije, a klub je napustio po dolasku Svetislava Pešića.

Bio je na čelu i univerzitetske reprezentacije zemlje, a potom je postao član stručnog štaba A selekcije na čelu sa Dušanom Ivkovićem.

Selektor kadetske selekcije postao je u oktobru prošle godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.