GLAMUR IZ DNEVNE SOBE: Šljokice i sjaj su sve što vam treba za doček Nove godine

Sve i da je slavite u pidžami dok organizujete virtuelnu zabavu s prijateljima kod kuće, ako stavite šljokice i štras na oči, Nova godina imaće svečani karakter. Ne postoji bolji trenutak za zvezdice, cirkone i zlatne tufnice za lice od dočeka, ali ukoliko biste da izgledate otmeno, onda u ugao očiju nanesite samo jedan srebrni cirkončić ili malo sjajne senke, sedefaste plave, zelene ili ljubičaste.

Novogodišnju jelku zasenićete tako što ćete gliterom prekriti ceo kapak, cirkone nanizati ispod obrva, tome dodati veštačke trepavice i istovremeno istaknuti i usne i obraze.

Veoma je moderno poigravati se ajlajnerom i šminkati se u duhu šezdesetih i sedamdesetih godina, onako kako su to nekad radile Tvigi i Idi Sedžvik, a danas Kim Kardašijan. Ideje za izvlačenje ajlajnera potražite u popularnoj seriji "Queen’s Gambit", u mejkapu Bet Harmon koju tumači fantastična Anja Tejlor-Džoj, a za šljokice u "Euforiji", gde su nanošenje sjaja apsolvirale glavne junakinje Ru i Džuls, ali i glumice Zendeja i Hanter Šafer u stvarnom životu.

Bilo koji njihov mejkap sa crvenog tepiha odlično je kopirati za novogodišnji izgled.

Za još igre stavite srebrnu olovku sa sitnim šljokicama na donji kapak ili koristite srebrno-crnu smokey eyes tehniku, a ako želite da odajete utisak prefinjenosti, opredelite se za najstariju kombinaciju na svetu – crni ajlajner na očima, malo sjaja na obrazima i jarkocrveni karmin na usnama.

Sećate li se scene iz filma "Seks i grad" kada Keri Bredšo odlučuje da se u pidžami, sa šljokičastom kapom, bisernom ogrlicom i cipelama na štiklu zaputi u Bruklin kod Mirande kako bi zajedno dočekale Novu godinu? E, tako nekako i vi treba da izgledate za doček 2021, koji ćete verovatno provesti kod kuće sa prijateljima, partnerom ili članovima porodice.

To što ćete boraviti u dnevnoj sobi, a ne u nekom restoranu ili klubu, ne znači da ne treba da budete glamurozni. Zahvaljujući mnogim svetskim dizajnerima, danas kućni autfiti izgledaju kao nešto što možete da obučete i za izlazak, posebno pidžame, od kojih neke imaju perje na krajevima rukava i nogavica.

Tu su i fenomenalni satenski ogrtači, koji se posebno dobro slažu uz slip haljine, kao i papuče od krzna, sa perjem ili sa šljokicama.

Ako vas mrzi da pravite frizuru, stavite neki elegantan turban ili masku za spavanje, onako kako ju je nosila Odri Hepbern u filmu "Doručak kod Tifanija". Kad slavite, slavite sa stilom.

Ukoliko ste se dogovorili za klasičnu večeru s porodicom, nakon koje ćete gledati filmove o Božiću ili novogodišnji program, odaberite džemper ili trenerku sa irvasima, Deda Mrazovima, pahuljama i slično. Obavezno kupite šampanjac, prskalice i balone i prvi januar dočekajte optimistično, u nadi da će 2021. biti mnogo bolja nego godina koja je za nama.

Izvor: Gloria.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još