Novogodišnji ručak Color Press Grupe u Prihvatilištu za beskućnike

Za građane bez krova nad glavom, koji u toku dana borave u Prihvatnoj stanici i dnevnom boravku za beskućnike, i ove godine je, zahvaljujući kompaniji “Color Press Group” i restoranu „Lazin salaš”, obezbeđen praznični ručak. Kao i u svim humanitarnim akcijama, i ovoj su se odazvale naše domaćice i humanitarke koje su pripremile domaće specijalitete, poput peciva i kolača.

Restoran „Lazin salaš” pripremio je za korisnike Svratišta gulaš, salatu i svež hleb. „Kolor pres grupa”, sa Sandrom i Robertom Čobanom na čelu, tradicionalno uoči praznika obilazi ustanove kao što su Prihvatilište za beskućnike u Futogu, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Dečje selo u Sremskoj Kamenici, te Dnevni boravak za osobe obolele od autizma.

U hladnim zimskim danima, Svratište na Bulvaru kralja Petra Prvog dnevno poseti nekoliko desetina beskućnika, koji na ovom mestu dobiju po dva sendviča i topli napitak. Prihvatna stanica otvorena je za sve koji su ostali bez krova nad glavom, bez obzira na to odakle su ili koliko godina imaju, a beskućnici u tom dnevnom boravku obično borave dva do tri sata, ali i duže kada je zima.

Po rečima socijalnih radnika, korisnici se svaki put obraduju kada dobiju priliku da se za prazničnom trpezom okupe i zajedno pojedu kuvani obrok, te bar nakratko osete delić porodične atmosfere.

“Color Press Grupa” nastaviće i dalje da neguje tradiciju brige i pomoći najugorženijima, a istovremeno apeluje na sve ljude dobre volje koji su u situaciji da pomognu i učestvuju u sličnim akcijama da im se priključe i jave na mail adresu: tatjana.dobanovacki@gmail.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.