Roben povrеđen propušta Mađare

AMSTERDAM, 21. marta 2011. (Beta-AP) - Fudbaski reprezentativci Holandije Arjen Roben i Teo Jansen propustiće zbog povreda dve utakmice protiv selekcije Mađarske, u kvalifikacijama za Evrpsko prvenstvo 2012. godine.

Roben se oporavlja od povrede prepona, dok je Jansen povredio koleno na jučerašnjoj utakmici protiv Ekscelziora, u kojoj je sa dva gola doneo pobedu Tventeu od 2:0.

Selektor reprezentacije Holandije Bert van Marvajk danas će saopštiti da li će pozvati zamene za dva povređena napadača, pošto je i dalje neizvestan nastup Klasa Jana Huntelara, koji se oporavlja od povrede kolena.

Huntelar je najbolji strelac u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini sa osam golova u četiri utakmice.

Holandija je prva u Grupi E sa svih 12 bodova i ima tri više od Mađarske, sa kojom u petak igra u Budimpešti, a 29. marta u Amsterdamu.

Švedska je treća sa šest bodova iz tri utakmice, koliko ima i Moldavija, ali iz četiri meča. Finska je pretposlednja sa tri boda iz četiri utakmice, dok je selekcija San Marina odigrala pet mečeva i do sada nije osvojila nijedan bod.

Pogledajte još