Paintball

Posle ovogodišnjih takmičenja u Jagodini, Beogradu i Babama, poslednje kolo Srpske paintball lige održano je na terenima teniske akademije "Balašević". Ukupno je učestvovalo 11 ekipa, zajedno sa gostima iz Hrvatske i Slovenije. Pobednik ovog turnira je ekipa "Balkan ekspres" iz Beograda.

Iako su tek na poslednjem takmičenju uspeli da poraze sve protivnike "Balkan Ekspres" će ipak iduće godine morati da se potrudi da preuzme titulu ukupnog pobednika. Ove godine to je pošlo za rukom, kuglicom i markerom, ekipama "Arena No1" i "Face of paint".

Klub "Arena No1" je ukupni pobednik u mehaničkoj diviziji. To je vrsta pejntbola u kojoj marker ispaljuje sedam kuglica u sekundi, dok je pobednik u elektronskoj diviziji, gde se ispaljuje 15 kuglica u sekundi, ekipa "Face of paint" iz Beograda.

Od gostiju iz inostranstva najbolje je prošla ekipa "Black Rider" iz Zagreba, koji su došli do polufinala.

Posle celodnevnog takmičenja ekipe su se "preselile" u "Bitef art kafe", gde je organizovana proslava u čast prve titule šampiona Srpske paintball lige. Na zabavi je bilo više od 200 ljudi, koji su se uz muziku, posluženje, a na kraju i poklone zabavljali do duboko u noć.

Pejntbol je taktička sportska igra, koja predstavlja imitaciju kratkih vatrenih kontakata, na ograničenom prostoru. U igri se koriste specijalni pneumatski markeri iz kojih se puca lopticama punim boje. Grupa igrača se naizmenično “lovi” i izbegava, sve dok jedna od ekipa ne trijumfuje. Pobednik je onaj ko prvi postigne cilj, ili koji poslednji ostane u igri.

U zavisnosti od toga gde igrate, birate i odeću. Ako igrate u šumi, koristite kamuflažni komplet, maskirnu jaknu i pantalone. Na nogama će najbolje poslužiti patike sa štitnicima, dok je na glavi korisno imati maramu, kapu ili kačket. 

U Srbiji trenutno ima 20 registrovanih pejntbol klubova.

Aleksandra Galić

Pogledajte još