fbpx

Na dug Galenike nije se moglo uticati

BEOGRAD, 21. marta 2011. (Beta) - Generalni direktor farmeceutske kompanije Galenika Nenad Ognjenović izjavio je u ponedeljak da je dug kompanije od 14 miliona evra 2010. godine nastao zbog kursne razlike, razlike u medjunarodnim knjigovodstvenim standardima i troškova kamata za kredit za izgradnju nove fabrike.

Ognjenović je na konferenciji za novinare kazao da na to rukovodstvo nije moglo da utiče. On je dodao da je do blokade računa kompanije od nekoliko dana, o čemu su mediji pisali, došlo jer je Rajfajzen banka aktivirala menice veledrogerije Velefarm.

Upitan da li to znači da je Galenika garant kredita veledrogerijama, on je odgovorio potvrdno i dodao da to rade sve farmaceudske kompanije. Kako je objasnio, plate zaposlenima su zbog toga isplaćene sa tri dana zakašnjenja.

Ognjenović je kazao da veledrogerije Galenici duguju oko 90 miliona evra, od čega najviše Velefarm (oko 50 miliona evra) i dodao da su im isporučivali lekove i pored problema u naplati potraživanja jer nije bilo drugog načina, pošto Galenika nema svoju maloprodajnu mrežu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.