fbpx

Otac na službenom putu

Predstava po tekstu Abdulaha Sidrana u reŽiji Olivera Frljića. U glavnim ulogama Vlastimir Stojiljković, Branislav Trifunović, Hana Selimović, Aleksandra Janković. Aljoša Vučković, Danica Maksimović, Ivan Jevtović ...

Smeli rediteljski rukopis, izuzetni dramski i poetski potencijal Sidranovog teksta, uz kreacije naših najboljih glumaca predvođenih Vlastimirom Stojiljkovićem u ulozi dečaka Dina, sigurno će biti upravo ona kombinacija koja će tu priču o raspadu porodice i države ispričati na veoma atraktivan i uzbudljiv način.

Predstava je koncipirana kao sećanje dečaka Dine-Malika koji je u vreme rezolucije Informbiroa imao osam godina, a danas ima 71. Celo razdoblje je prikazano iz te vizure i obojeno je iskustvom, ali i nepouzdanošću sećanja čoveka koji nam iz današnjeg vremena govori o tim događajima.

U njegovim uspomenama se pretapaju različiti lokaliteti: Sarajevo, Kreka, Zvornik, Banja Koviljača… On ulazi u svoju priču i razočarenje i iskustvo svojih zrelih godina zamenjuje nevinošću i naivnošću koje je imao u vreme kad se radnja komada događa. Sarajevo je tu, ali Sarajevo prožeto cinizmom gledanja iz jednog drugog vremena i niza događaja koji su se u međuvremenu dogodili.

"Otac na službenom putu" pokazuje određeni istorijski i politički trenutak čije će nasljeđe u velikoj meri odrediti način raspada bivše Jugoslavije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.