Rukometaši Zvezde u štrajku

BEOGRAD, 21, marta 2011. (Beta) - Rukometaši Crvene zvezde stupili su u ponedeljak u štrajk jer nisu primili poslednjih pet mesečnih plata, a rukovodstvo ekipe saopštilo je da razume potez igrača i apelovalo na državna preduzeća da koriste jednake kriterijume pri finansiranju i sponzorisanju klubova.

"Usled loše finansijske situacije, igraci koji nisu primili pet plata, danas stupaju u štrajk i treniraće samo jednom dnevno. Mi tim ljudima ne možemo da zamerimo na ovom postupku, jer smo svesni činjenice da neki od tih igrača ne mogu da finansiraju ni svoj dolazak na trening", navodi se u saopštenju Crvene zvezde koje je potpisao direktor kluba Nenad Peruničić.

Rukovodstvo kluba podsetilo je da je više puta uputilo molbe nekim od najvećih državnih preduzeća da pomognu rukometnom klubu.

Crveno-beli su upozorili da, ako se ovakva situacija nastavi, klubu preti gašenje, iako je jedan od najtrofejnijih u Srbiji. Dodaje se da da se "favorizovanjem jednog u odnosu na druge klubove, gubi sportski smisao".

Pogledajte još