Treća noć bombardovanja Libije

TRIPOLI, 22. marta 2011. (Beta) - Zapadni saveznici, koji obezbedjuju zonu zabranjenog letenja nad Libijom, gadjali su treću noć za redom protivvazdušnu odbranu i trupe lojalne Moameru Gadafiju, a one tvrde da su u bombardovanju meta u Tripoliju ginuli civili.

Britanski BBC u utorak ujutru prenosi navode libijske vlade da je u bombardovanju Tripolija bilo civilnih žrtava, a državna televizija je javila da su "krstaši" iz vazduha napali nekoliko lokacija u glavnom gradu Libije. Francuska agencija Frans pres (AFP) javlja da se jedna eksplozija čula kod Gadafijevog kompleksa Bab al-Azizja u Tripoliju.

Portparol libijske vlade Ibrahim Musa je rekao da je na meti zapadnih saveznika bio južni grad Seba, kao i "malo ribarsko mesto" u blizini Tripolija, i da je bombardovanje dovelo do "brojnih" civilnih žrtava, naročito na "civilnom aerodromu" u Sirti, prenosi BBC. Ibrahim Musa je takodje rekao da libijske trupe sada kontrolišu grad Misurata, treći po veličini u Libiji i poslednji na zapadu zemlje koji su držali pobunjenici.

AFP navodi, pozivajući se na očevice, da je bombardovana i baza libijske mornarice u Buseti, na 10 kilometara od Tripolija, dok televizija Al Džazira javlja da su gadjane i dve vazdušne baze istočno od Bengazija, glavnog uporišta libijskih pobunjenika.

Pogledajte još