ČESTO MI JE GOVORIO DA SAM GLUPA I SLAO ME NA UMIVANJE: Branka Katić podržala mlade koleginice i ispričala svoja iskustva u školi glume

Nakon ispovesti glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje su otkrile da ih je profesor glume Miroslav Aleksić godinama seksualno uznemiravao oglasila se i glumica Branka Katić i poslala punu podršku mladim kolegicama.

- Dajem svoju punu podršku mojim mladim koleginicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi. Kao član Omladinskog dramskog studija koji je vodio Miroslav Aleksić, znam o kakvom se mentalnom maltretiranju radi. Nije čas prošao da me nije slao na umivanje, govorio mi da sam glupa, a takođe smo imali i jednu epizodu, gde mi je zbog igranja sa bendom "Zabranjeno pušenje" napravio scenu pred svima – pitao me da li je u redu da se devojčica od 15 godina "probija grudima kroz svet" - rekla je gumica.

Ona je rekla da je samo dve godine bila u grupi, a da je član postala posle dobijene uloge u filmu "Nije lako sa muškarcima".

- Volela sam druženje nas polaznika, ali moram priznati da se nikada nisam osećala sasvim prijatno na časovima, jer sam uvek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski. Često bi me i rasplakao, a jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli... To je bilo sve, nije me nikada fizički ugrozio - rekla je Branka Katić.

Izvor: N1/Dnevni avaz
Foto: RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još