Savladajte trikove profesionalnih šminkera

- Posle jake i hladne zime koja nam je isušila lice prvo treba obratiti pažnju na hidratantne kreme za lice i predeo oko očiju. Da bismo izgledali svežije, nakon stavljanja kreme trebalo bi da koristimo tečne pudere koji su blagi ili da ih zamenimo s toniranim kremama.

Moja preporuka su mineralni puderi koji ne štete koži - savetuje Bojana Veljić, profesionalna šminkerka, i dodaje da ne treba eksperimentisati sa bojom pudera, već uvek treba koristiti nijansu koja odgovara tenu.

- Ako želimo preplanuli izgled, onda ćemo koristiti solarijum, a ne tamnije pudere. Za svežiji izgled potrebno je koristiti i korektore za predeo oko očiju (za one koji imaju izražene podočnjake). Korektor koji preporučujem jeste tečni, hidratantni koji može da se koristi za sve tipove kože, a ne ističe bore na zreloj koži.

Dobri su i mineralni korektori - objašnjava naša sagovornica uz napomenu da svežini lica najviše doprinosi rumenilo u roze boji ili boji kajsije, ali da boja rumenila nikako ne treba da vuče ka braon ili terakota tonovima

 

(old_image)

IZBEGAVAJTE BRAON TONOVE PREKO DANA

Kada smo stavili adekvatnu podlogu, vreme je i za senku za oči, koja nam može osvežiti pogled, ali treba pažljivo birati boju.

- Moramo voditi računa koje senke koristimo pošto nam i one mogu dati umoran izgled. Izbegavajte boje koje idu na narandžasto-crveno, zamenite ih bojom kajsije, izbegavajte i bronzane i braon tonove preko dana i jaču šminku na sveliji ten. Siva senka takođe može da izgleda kao da imate umoran pogled, zato birajte sive nijanse koje imaju u sebi ljubičasti ton - ističe Veljićeva.

Još jedna od nedoumica s kojima se žene suočavaju tokom hladnijeg dela godine odnosi se i na negu usana koje su najosetljivije na promene vremenskih uslova.

- Tokom cele zime neophodno je koristiti balzame za usta (grožđana mast, „labelo“...), ali ako su nam usta i pored nege ispucala, bilo bi dobro da svaka pripadnica lepšeg pola uvek ima pri ruci neki balzam za usta i tokom proleća oporavi usne koje su ispucale usled grejanja, hladnoće ili vetra. Takođe je potrebno piti dosta tečnosti, jer i na taj način hidriramo kožu celog tela, lica i, naravno, usana - kaže ova šminkerka.

(old_image)

U MODI JE ZELENA SENKA

Iako nam se čini da zima nikada neće proći, svetski vizažisti već su izbacili nove palete boja za sezonu proleće-leto 2011. godine.

- Aktuelna šminka za proleće 2011. predlaže senke u ljubičastoj, zelenoj, blagotirkiznoj boji i roze u kombinaciji sa crnim lajnerom. Za razliku od prošle godine kad je povratak osamdesetih bio trend, sada je akcenat na crni lajner ili blaža šminka na očima u kombinaciji sa jarkim karminom.

Pink karmin u svim nijansama je u trendu i svejedno je da li je sjajan ili mat (koji je inače već duže vreme hit). Na nedavnoj dodeli nagrada „Gremi”, Keti Peri, Hejli Vilijams, Niki Minaj i mnoge druge dame nosile su kombinaciju crnog lajnera sa zelenim nijansama senki, pa svetski poznati šminkeri smatraju da zelena boja diktira trend za proleće 2011. godine.

Ono što je uvek trendi jeste čisto lice, prilagodljivost dnevnim i večernjim prilikama i, naravno, osmeh - zaključuje šminkerka čiji rad možete videti i na sajtu www.bojanaveljic.com.

(old_image)

PRAVILA ZA NANOŠENJE RUMENILA

- Rumenilo je veoma važno jer licu daje svežinu i živost. Nanosi se velikim četkama za rumenilo. Prava svrha rumenila je da osenči lice, a ne da bude mnogo primetno. Boja rumenila se usklađuje s bojom tena i kose.

Na primer, crvenokose žene ne bi trebalo da koriste roze rumenila i ona koja idu na lila, dok plavuše sa svetlim tenom ne bi smele da koriste jaka rumenila, već samo nežno roze. Najbolja varijanta je da koristimo osvežavajuća rumenila roze boje ili boje kajsije u zavisnosti od boje tena - kaže Bojana Veljić.

Izvor: Blic

Pogledajte još