OBRAĆAM TI SE KAO MAJKA: Neda Ukraden pružila podršku Mileni Radulović

U Srbiji je u subotu kao bomba odjeknula vest da je mlada glumica Milena Radulović prijavila svog dugogodišnjeg profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje. Nakon Milene, njena koleginica Iva Ilinčić takođe je odlučila da prijavi policiji šezdesetosmogodišnjeg režisera i scenaristu za seksualno uznemiravanje.

Brojne poznate ličnosti mladim umetnicama ovih dana pružaju podršku i dive se njihovoj hrabrosti da javno progovore o pretrpljenoj torturi.

Pevačica Neda Ukraden putem svog naloga na društvenoj mreži Instagram obratila se mladoj glumici.

- Draga Milena, obraćam ti se kao žena ženi, ali i kao majka kćerki, jer bi mi to mogla biti! Kao žena kažem ti: "Bravo!". Bravo za to što si ovim hrabrim javnim iznošenjem grozota koje su se tebi i ko zna kojim sve devojčicama, dečacima dešavale, oslobodila svoju dušu i pustila da taj strasni teret polako odlazi iz tebe. A sada vidiš i to koliko nisi sama. Bravo zbog svih nesrećnih, prestrašenih osoba koje trpe nasilje jer ih je sramota da prstom pokažu na uglednu osobu koja ih pre svega psihički zlostavlja, a koje si ti sada ohrabrila da o tome javno progovore! - započela je Neda i dodala:

- Bravo za to što su ovim tvojim hrabrim činom pale maske "kreativnih" psihopata, koji su studiranje, pogotovu lepih umetnosti, i ko zna čega još, pretvorili u najružniju noćnu moru, doživotnu traumu mnogim mladim ljudima! Bravo jer si skrenula pažnju na licemeran odnos u drustvu prema devojkama koje svoje breme straha, patnje i nesreće ne smeju da iznesu jer će biti žigosane! Bravo jer si sprečila da se zlo dalje širi i zaražava neke nove žrtve! A kao majka pitam se, a pitam i roditelje - rekla je ona i upitala:

- Da li je moguće da niste videli u očima svoje dece suze, patnju, nesreću, očaj, strah, poniženje, bespomoćnost posle časova sa nekim koga plaćate a on uništava radost, samopouzdanje i normalam psihički razvoj vašeg deteta?! Da li je zelja da vam dete bude glumica, glumac jača od poimanja o tome šta sve proživljavaju, šta se stvarno dešavalo na tim horor treninzima, primerenijim kakvoj Legiji stranaca, nego učenju dramskih umetnosti?! I najzad, sad sam shvatila zašto je žena u našim filmovima uglavnom (čast izuzecima) tretirana ili kao jadnica - ružna, glupa i nesrećna domaćica koja rađa decu a koju muž vara, tuče i zlostavlja ili kao kurva koju baja puni lovom, šamarima, prahom! Zato jer ga pišu i režiraju razne kreativne psihopate! Bože, pomozi ovoj deci - napisala je Neda kraj fotografije Milene Radulović.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: neda.ukraden/Instagram

Pogledajte još