NISMO BILI MAZOHISTI, MIKINA STROGOĆA BILA NAM JE ZABAVNA: Nada Macanković otkrila svoja iskustva iz Aleksićeve škole glume

U domaćim medijima kao bomba je odjeknula vest da je mlada glumica Milena Radulović prijavila svog dugogodišnjeg profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje. Nakon Milene, njena koleginica Iva Ilinčić takođe je odlučila da prijavi policiji šezdesetosmogodišnjeg režisera i scenaristu za seksualno uznemiravanje.

Brojne poznate ličnosti mladim umetnicama ovih dana pružaju podršku i dive se njihovoj hrabrosti da javno progovore o pretrpljenoj torturi.

Glumica Nada Macanković, koja je takođe pohađala školu glume Miroslava Mike Aleksića oglasila se na svom nalogu na društvenoj mreži Fejsbuk i podržala svoje koleginice.

- Vrlo brzo pošto sam ušla u grupu u prvoj godini Gimnazije, bukvalno sam živela za utorak i četvrtak veče. To je bilo magično mesto, za mene mesto gde su se otvarali novi svetovi, mesto gde sam toliko toga naučila, gde sam se smejala, igrala i stekla nove najbolje prijatelje. Mikino "Marš na umivanje!" i "Gluperdo!", Mikina strogoća, za nas je uglavnom bila zabavna, mi nismo bili mazohisti, i nismo to tako ozbiljno shvatali. Pristali smo da poštujemo stroga pravila, jer su ona bila ispravna, pristajali smo na kritike, jer su one bile za naše dobro. Nikakvo zlostavljanje nisam tamo doživela. Srećom nisam jedna od njih. Ovo što je otkrilo zadnjih dana, za mene je imalo efekat izmicanja tla pod nogama, ne znam kako bih to drugačije opisala, osim da sam se odjednom probudila u najstrašnijem košmaru. Iako je sve toliko očigledno, odbijala sam da poverujem, borila se sa sobom dan i noć. Šta drugo da kažem, osim - moj ogroman naklon devojkama koje su otkrile strašnu istinu i sprečile da se zločini dogode još mnogim drugima. Svima nama ostalima, ostaje da žalimo za svim onim lepim uspomenama koje su sada zavijene u crni dim. I ostaje nam još nešto mnogo važnije - ostali smo jedni drugima da budemo podrška i prijatelji u ovom surovom svetu gde su ovakve stvari moguće - napisala je Nada.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: nadamacankovic/Instagram

Pogledajte još