Amado i Slavica Djukić-Dejanović o saradnji dve zemlje

0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović i portugalski ministar spoljnih poslova Luiš Amado razgovarali su u utorak u Beogradu o jačanju odnosa dve zemlje i aktuelnim svetskim temama.Djukić-Dejanović je na konferenciji …

BEOGRAD, 22. marta 2011. (Beta) – Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović i portugalski ministar spoljnih poslova Luiš Amado razgovarali su u utorak u Beogradu o jačanju odnosa dve zemlje i aktuelnim svetskim temama.

Djukić-Dejanović je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine podsetila da je pre dve godine izmedju parlamenata Srbije i Portugala potpisan memorandum o saradnji i najavila da će srpska parlamentarna delegacija u junu posetiti Lisabon.

Ona je takodje izrazila zadovoljstvo što se 2011. navršava 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje. “Iskoristila bih ovu priliku da zahvalim za podršku Portugala koju daje Srbiji u procesu evropskih integracija”, rekla je Djukić-Dejanović.

Šef portugalske diplomatije podsetio je da dve države imaju dobru diplomatsku saradnju posebno u poslednjih nekoliko godina i dodao da je Portugal uvek bio spreman da promoviše bližu saradnju Srbije i Evropske unije. Amado je dodao da će današnju posetu iskoristiti i za razmenu mišljenja o aktuelnim medjunarodnim temama i podsetio da je Srbija podržala Portugal u izboru za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.