ZA "BAD HAIR DAY": Šnale sa cirkonima

Sve ono što nismo podnosile kao male sada se vraća kao bumerang i udara nas pravo u glavu – osim "scrunchie" gumica u trendu su trake, mašne, rajfovi i ogromne šnale sa cirkonima.

Obožavane osamdesetih i devedesetih godina, šnale za kosu ponovo su u vrhu trendova kad su aksesoari u pitanju. I dalje se nose rajfovi, moderni su i turbani, trake i marame, mašne su obavezne, ali šnale zauzimaju vodeće mesto. Mogu da se nađu u bilo kom obliku, ali što su krupnije, to bolje. Neka budu sa cirkonima, biserima, perlama, sjajne ili miks svega toga. Među trendseterkama su popularne one sa logom, a imaju ih gotovo sve modne kuće, u čemu prednjače "Gucci", "Versace", "Chanel". Tu su i komadi sa porukama, koji su uglavnom zanimljivi mlađim devojkama.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Šnale neće spasti stvar samo onda kad imate "bad hair day", one još lepše stoje kad je kosa čista, duga i raspuštena. Suptilno je pokupite sa strane ili je uvežite u punđu, rep, pletenicu i ne opterećujte se biranjem nakita – aksesoari za kosu nekad luksuznije izgledaju nego bilo koje minđuše. Oni mogu da učine zanimljivom svaku odevnu kombinaciju i da se nose i kad ste u elegantnom i kad ste u kežual izdanju. Veštije devojke kombinuju i po nekoliko šnala u različitim oblicima, bojama i veličinama, ali ako to ne umete, za početak stavite samo jednu ili poređajte u nizu nekoliko istih ukosnica, sa cirkonima recimo.

Na instagramu, gde su zauzele počasno mesto, možete videti kako šnale svakodnevno kombinuju poznate ličnosti i devojke koje prate trendove. Ako ste u potrazi za inspiracijom, pogledajte kako su ih uz svoje modele uklopile kuće "Simone Rocha", "Anna Sui", "Dolce & Gabbana", "Ashish", "Paco Rabanne", "Versace i Christian Siriano, koja ih je obogatila i lančićima. I zato, ako želite da skratite šiške ili se ofarbate u neku drugu boju, probajte prvo da nosite ukrase za kosu – i oni će vrlo efektno, poput promene frizure, usmeriti pažnju na vaše lice i dati pečat celokupnom izgledu.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs/Gloria
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još