DEVOJKE, NISTE SAME: Ana Bekuta poslala snažnu poruku žrtvama nasilja

Prošle subote u Srbiji je kao bomba odjeknula vest da je dvadesetpetogodišnja glumica Milena Radulović prijavila svog dugogodišnjeg profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje. Nakon Milene, njena koleginica Iva Ilinčić takođe je odlučila da prijavi policiji šezdesetosmogodišnjeg režisera i scenaristu za seksualno uznemiravanje.

Brojne poznate ličnosti mladim umetnicama ovih dana pružaju podršku i dive se njihovoj hrabrosti da javno progovore o pretrpljenoj torturi.

Popularna pevačica Ana Bekuta danas je putem svog profila na društvenoj mreži Instagram uputila snažnu podršku mladim glumicama koje su tokom prošle nedelje dale iskaze pred sudijom o događajima u školi glume.

Bekuta se obratila i drugim devojkama, žrtvama nasilja i pozvala ih da o nasilju ne ćute, te da prijave nasilnike.

- Devojke, ovih dana svedoci smo stravičnih ispovesti žena, devojaka i devojčica o seksualnom uznemiravanju i silovanju. U poslednjih par dana pročitala sam stotine svedočanstava na društvenim mrežama o onom što žene godinama trpe u ovom mizogenom društvu. Nije me uznemirila samo količina tih ispovesti, duboko me uznemirila količina komentara drugih žena na ono što su, nakon godina ćutanja, priznale neke devojke koje sada traže pravdu i olakšanje. Ovih dana velikim koracima možemo da promenimo svet u kojem rastu naše devojčice. Posebno potresno u svim svedočanstvima koja čitamo su stid i strah koje oseća žrtva silovanja i vreme je da se to promeni jednom zauvek. Devojke, niste krive. Prijavite monstruma. Potražite psihološku pomoć - napisala je Ana uz svoju fotografiju na kojoj na njenom dlanu piše: "Nisi sama".

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: anabekuta1/Instagram

Pogledajte još