Teri bio protiv da mu se oduzme kapitenska traka

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Fudbaler Čelsija Džon Teri izjavio je da se nikada nije složio sa odlukom selektora Engleske Fabija Kapela da mu oduzme kapitensku traku, već da ju je kao profesionalac samo prihvatio, preneli su danas britanski mediji.

"Nikada se nisam složio s tom odlukom, ali sam rekao da ću je prihvatiti i da ću nastaviti naporno da radim", istakao je Teri, kojem je traka oduzeta zbog ljubavne afere s devojkom bivšeg klupskog saigrača Vejna Bridža.

Kapiten Čelsija rekao je da posle razgovora s Kapelom i njegovim pomoćnikom Frankom Baldinijem "nije osetio da treba da bude kažnjen".

Teri je bez kapitenske trake ostao pre godinu dana, pa je Englesku na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi predvodio fudbaler Liverpula Stiven Džerard. On je to priznanje dobio zbog povrede igrača Mančester junajteda Rija Ferdinanda, koji je prvobitno promovisan u kapitena.

Džerard i Ferdinand zbog povreda neće igrati u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Velsa u subotu u Kardifu, pa je Kapelo objavio da će Džon Teri u tom meču ponovo biti kapiten.

Pogledajte još