EPS za dve godine izvezao dve milijarde kilovat sati struje

0

Elektroprivreda Srbije (EPS) je u prethodne dve godine izvezla dve milijarde kilovat sati električne energije, izjavio je u sredu predsednik Upravnog odbora tog javnog preduzeća Aca Marković.Na savetovanju "Energija 2011" …

ZLATIBOR, 23. marta 2011. (Beta) – Elektroprivreda Srbije (EPS) je u prethodne dve godine izvezla dve milijarde kilovat sati električne energije, izjavio je u sredu predsednik Upravnog odbora tog javnog preduzeća Aca Marković.

Na savetovanju “Energija 2011” na Zlatiboru, on je rekao da je taj izvoz omogućen time što je EPS u 2009. i 2010. godini proizvodio po oko 36 milijardi kilovat sati struje. Marković je precizirao da je u 2009. godini izvezeno 1,3 milijarde kilovat sati a u 2010. godini 700 miliona.

Predsednik UO EPS-a kazao je da su neophodne investicije u proizvodnju uglja u Kolubari i Kostolcu, kako bi se omogućio dalji rast proizvodnje električne energije. On je ocenio da u Srbiji nema investicija nezavisnih kompanija u izgradnju elektrana zbog niske cene struje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.