Putin doputovao u Beograd

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Premijer Rusije Vladimir Putin doputovao je u sredu u jednodnevnu posetu Srbiji tokom koje će sa najvišim zvaničnicima razgovarati o ekonomskoj saradnji, pre svega u oblasti energetike.

Putina je na beogradskom aerodromu nešto pre 12 časova dočekao njegov srpski kolega Mirko Cvetković, a ispred Palate Srbija oko 12.10 predsednik Srbije Boris Tadić u pratnji premijera i ministara spoljnih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova.

Nakon svečanog dočeka, u Palati Srbija počinje razgovor Putin-Tadić, nakon čega će uslediti plenarni sastanak dve delegacije kojim će predsedavati srpski predsednik. Potom je predvidjen sastanak delegacija vlada Srbije i Rusije kojim će predsedavati prtemijeri Cvetković i Putin.

Sastanci u Palati Srbija zavrsavaju potpisivanjem više sporazuma dve vlade, nakon čega su najavljene izjave za medije predsednika Srbije i premijera Rusije.

Vladmir Putin će se posle sastanaka u Palati Srbija na Novom Beogradu uputiti u Narodnu skupštinu gde će se sastati s predsednicom Slavicom Djukić - Dejanović i šefovima poslaničkih klubova. Posetu Srbiji ruski premijer završiće, kako se očekuje, odlaskom na utkamicu mladih timova Crvene zvezde i Zenita na stadionu Marakana.

Pogledajte još