fbpx

Tadić: Južni tok u narednim godinama

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u sredu da je od premijera Rusije Vladimira Putina dobio uveravanje da će projekat Južni tok biti realizovan u narednim godinama.

Tadić je u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Rusije, rekao da je realizacija tog projekta od izuzetnog značaja za Srbiju, kao i da je sa Putinom razgovarao i o budućim projektima, posebno u oblasti energetike.

Tadić je premijeru Rusije zahvalio na doprinosu u borbi Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, i rekao da Srbija zahteva sveobuhvatnu i korenitu istragu povodom navoda koje je izneo Dik Marti o trgovini organima na Kosovu.

"Trgovina organima je izuzetno važno pitanje za Srbiju", naveo je on istakavši da ti i svi drugi zločini moraju da se istraže kako bi se postiglo pomirenje i mir u regionu.

On je istakao da je strateški cilj Srbije da postane članica EU, ali da nikada neće zaboraviti suštinske i prijateljske veze sa Rusijom.

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je da Rusiju ne zabrinjava težnja Srbije da postane članica Evropske unije.

"Pažljvo ćemo pratiti i zajedno raditi da evropska integracija ne bi izazvala štetu po rusko-srpske odnose", rekao je Putin.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.