fbpx

Putin u parlamentu podržao Srbiju na putu ka EU

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je u sredu da je premijer Rusije Vladimir Putin na sastanku u parlamentu bio "više nego otvoren" i da je sastanak trajao duže nego što je protokolom bilo predviđeno.

Đukić-Dejanović je posle sastanka sa Putinom, kojem su prisustvovali i svi šefovi poslaničkih grupa, rekla da je ruski premijer podržao Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji, jer je to, kako je naveo i u nacionalnom interesu Rusije, ali da se o NATO "izjasnio na drugačiji način".

Đukić-Dejanović je kazala da je premijer Rusije imao želju da odgovori na sva pitanja šefova poslaničkih grupa. Kako je rekla, teme razgovora uglavnom su bile u vezi sa ekonomijom i politikom, a na sastanku je izraženo zadovoljstvo zbog tradicionalnih prijateljskih odnosa dve države i istaknuta potreba da se produbi parlamentarna saradnja.

Prema njenim rečima, šefovi poslaničkih grupa izneli su na sastanku političke stavove i svoje viđenje o tome kako bi trebalo da izgleda ekonomska saradnja. Premijer Rusije u parlamentu je proveo oko sat vremena, iako je protokolom bilo predviđeno da sastanak traje 45 minuta.

Novinari su u Maloj sali morali da budu dva sata pre dolaska Putina u parlament i bilo im je ograničeno kretanje, zbog čega su pojedini negodovali. Slavica Đukić-Dejnović im je na to poručila "Zašto se niste izborili za svoja prava?".

Nekoliko sati pre dolaska ruskog premijera u parlament pojedini poslanici držali su u hodnicima skupštine postere sa Putinovim likom na kojima je pisalo "Srbin".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.