Partizan lako pobedio Metalac

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu valjevski Metalac sa 78:67 (18:13, 21:16, 17:14, 22:24), u utakmici prvog kola Superlige Srbije.

Partizan je tako pobedom počeo odbranu šampionske titule, a trener Vlade Jovanović na utakmici u Pioniru pružio je priliku svim igračima i svi su se upisali u strelce.

Kurtis Džerels i Vladimir Lučić predvodili su Partizan do pobede sa po 15 poena, a Lučić je imao i devet skokova. Nemanja Jaramaz i Nejtan Džavaji postigli su po 11 poena i imali po pet skokova.

U ekipi Metalca samo dvojica igrača postigli su dvocifren broj poena. Bivši igrač Partizana Stefan Sinovec bio je najefikasniji sa 19 poena, dok je Radomir Marojević dodao 13.

Igrači su na teren izašli u majicama "stay strong" (ostanite jaki) u znak podrške stanovništvu Japana.

U sledećem kolu, 26. marta, devetostruki uzastopni šampion Partizan će igrati u Železniku protiv FMP-a, a Metalac na svom terenu sa Mega Vizurom.

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da je Superliga vrlo važno takmičenje za njegov klub i da mu je drago što je u utakmici mlađim igračima mogao da pruži veću minutažu.

"Domaća liga je jako važna faza takmičenja za Partizan. Ranijih godina je plasman direktno uticao na plasman u Evroligu, a ove godine donosi značajan broj poena i kada se sve to sabere ovo je važno takmičenje", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

U ekipi Partizana nije bilo Džejmsa Gista, koji je na treningu povredio koleno, a Jovanović je rekao da povreda nije opasna, ali da Amerikanac nije mogao da igra.

Trener Metalca Milovan Stepandić ocenio je da se njegova ekipa nije obrukala u duelu sa srpskim prvakom.

"Nismo igrali kako umemo, a Partizan je igrao zanatski da dobije utakmicu. Nismo došli da izgubimo sa što manjom razlikom, već da izmerimo koliko možemo. Metalac se nije obrukao, dali smo više poena nego Sijena sinoć", rekao je Stepandić i osvrnuo se na četvrtfinalnu utakmicu Evrolige i poraz Sijene od Olimpijakosa od 41:89.

Stepandić je istakao da njegova ekipa nema šta da izgubi u Superligi već da igrači samo moraju da pruže maksimum u predstojećim utakmicama.

"Ova utakmica nam je poslužila kao uvod u takmičenje, a nama prvenstvo u suštini počinje sledeće nedelje u Valjevu i utakmicom protiv Mega Vizure. Nemamo šta da izgubimo u Superligi i ako budemo osmi (poslednji) ali pružimo maksumum, biće to uspešna sezona za nas", rekao je Stepandić.

Superliga 1. kolo:

OKK Beograd - FMP 79:75
Mega Vizura - Hemofarm 62:81
Radnički - Crvena zvezda 90:82

Partizan MTS - Metalac 78:67

Pogledajte još