Liverpul zadovoljan odlaskom Toresa u Čelsi

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Direktor za fudbalska pitanja u Liverpulu Demijen Komoli ocenio je da je klub mnogo dobio odlukom da proda Čelsiju napadača Fernanada Toresa.

Tores je poslednjeg dana januarskog prelaznog roka iz Liverpula prešao u Čelsi za 50 miliona funti, što je rekordan transfer u britanskom fudbalu.

Uprava Liverpula je taj novac iskoristila za dovođenje napadača Njukasla Endija Kerola za 35 miliona funti, a deo sredstava će otići Ajaksu za napadača Luisa Suaresa.

"Doveli smo dva igrača za novac koji smo dobili prodajom jednog koji nije želeo da bude u Liverpulu. Kada takvog igrača zamenite dvojicom koji žele da igraju za vaš klub atmosfera se promeni. Od tada osećam kao da je nad klubom novo, vedro nebo, bez oblaka. To je pozitivna stvar", rekao je Komoli britanskim medijima.

Vlasnici Liverpula američka kompanija Fenvej Sports grup su prošlog novembra postavili Komolija za direktora za fudbalska pitanja u klubu.

On je rekao da očekuje da će treneru Keniju Dalglišu uskoro biti ponuđen trajni ugovor, nakon što je ekipa počela da ostvaruje dobre rezultate od januara kada je smenjen trener Roj Hodžson.

"Znam da imamo mnogo posla, još nisamo tamo gde bismo želeli i za to će nam najverovatnije trebati još nekoliko meseci. Ali, verujem da ćemo uspeti. Svi znaci su veoma pozitvni, vidim samo zelena, a ne crvena svetla. Otkaz Hodžsonu je bila teška odluka, a mi se sada okrećemo svetlijoj budućnosti", rekao je Komoli.

Posle 30 kola u Premijer ligi Liverpul zauzima šesto mesto, sa četiri boda manje od Totenhema na petom mestu, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Pogledajte još