I struja tema dijaloga Beograd - Priština

BEOGRAD , 24. mart 2011. (FoNet) - Nova runda dijaloga Beograda i Prištine biće održana u ponedeljak 28. marta u Briselu, a moguća tema dijaloga je snabdevanje Kosova strujom, rekao je za Blic šef beogradskog pregovaračkog tima i politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije Borko Stefanović.

 Očekujemo teme koje su otvorene tokom prethodne runde pregovora i pokušaćemo da dođemo do pozitivnog zaključka i zatvorimo svaku od njih. Očekujemo, takođe, da će biti dodate još jedna ili dve teme. Vrlo je moguće da će jedna od njih biti pitanje snabdevanja električnom enegrijom na Kosovu i Metohiji, rekao je Stefanović.

 Sve teme su, kako je rekao, blizu dobrih rešenja, osim carinskog pečata. 

Nova runda pregovora, prema očekivanjima Stefanovića, trajaće dan ili dva, dok je ideja održavanje dinamike susreta na svake tri sedmice. Ubeđen je da će ova runda pregovora biti uspešnija jer veruje da je svima jasno da niko nema želju da oni traju u nedogled.

 Sastanak će, kao i prvi, biti održan u Savetu ministara Evropske unije, a na njemu će u ime EU učestvovati savetnik šefice evropske diplomatije Robert Kuper.

 Nije potvrđeno da li će i drugoj rundi dijaloga prisustvovati zvaničnik SAD Tomas Kantrimen, piše list.

Pogledajte još