ENTERIJER KOJI ODGOVARA ZVEZDAMA: Kako da uredite dom u skladu sa horoskopskim znakom?

Trendovi u dizajnu enterijera dolaze i prolaze, a pojedinci inspiraciju traže na raznim mestima. Bilo da je u pitanju prilagođavanje konfiguraciji stana, osnovnoj boji nameštaja ili najprisutnijeg materijala, treba voditi računa o mnogim sitnicama. Gde nalazite inspiraciju ostaje na vama, a mi vam skrećemo pažnju na to kako da dom dekorišete tako da odgovara vašem horoskopskom znaku.

Ovan

Strast, hrabrost i odlučnost su karakteristični za Ovnove, a boja koja se povezuje sa njima je crvena. Ljudi rođeni u ovom znaku trebalo bi da isplaniraju svaki kutak stana tako da maksimalno iskoriste svoju produktivnost i aktivnost. Naravno, crveni detalji su jednostavno nezaobilazni.

Bik

Kao neko ko živi na potezu od tvrdoglavosti do pouzdanosti, Bikovima je potrebna sva udobnost koju mogu da nađu. Preporuka za njih su prostrane dnevne sobe sa velikim sofama ili ugaonim garniturama, udobnim jastucima, visokim tepisima i neutralnim bojama koje se mogu uklopiti uz sve to.

Blizanci

Možda i najteži klijenti kada je u pitanju enterijer, Blizanci su uvek usmereni na dve strane istrovremeno, pa je tako nezgodno pronaći ono što će im se dopasti u svim raspoloženjima. Ideja je da se ide u smeru eklektike, odnosno uklapanja naizgled nespojivih elemenata. Udobno, ali jarkih boja, ili moderno i retro na istom mestu.

Rak

Rakovi vole umetnost i hobije kojima se mogu baviti u svom domu, a pogotovu vole da ugošćavaju porodicu i prijatelje. Cilj im je da se svi uvek osećaju prijatno i spokojno. Nešto što bi se uklapalo u tu zamisao je otvorena kuhinja povezana sa prostranom trpezarijom i dnevnom sobom, gde se svi mogu okupiti i uživati u prijatnoj večeri.

Lav

Pored velike energije i želje za životom, Lavove odlikuje i ponos. Ukus im je ekstravagantan i uživaju u luksuzu i ugađanju sebi. Njihovi domovi su zato impresivni i tu ima puno detalja koje rado ističu svim gostima, na primer slike na zidu ili skulpture na policama. Sve je u pažljivo biranim detaljima.

Devica

Devicama je najprijatnije kada žive po nekom ustaljenom principu i drže se rutine koja im prija, a u dizajnu enterijera to upućuje na maksimalnu ogranizovanost u prostoru. Efikasnost je uvek važna, naročito u funkcionalnim prostorijama poput kupatila i kuhinje, ali one vole da vode računa i o prostoru za skladištenje. Police, fioke i korpe za skladištenje stvari su obavezne.

Vaga

Osim toga što ne vole da su same, Vage se vode krilaticom kvalitet pre kvantiteta. Veoma cene balans i simetriju, što znači da su njima najprihvatljiviji tradicionalni raspored nameštaja, boje koje se uklapaju i sveopšti sklad. Ne vole da eksperimentišu previše i drže se boja i stilova koji im prijaju.

Škorpija

Kao nezavisne osobe, Škorpije su prilično hrabre i snalažljive u svim poduhvatima kojih se uhvate. Nisu velike trošadžije, pa tako njihovi domovi obično prikazuju umerenost i svedenost. Nije da im nije stalo do izgleda doma, već je potrebno malo više pažnje kako bi se videli svi detalji i sav uloženi trud.

Strelac

Kao veliki ekstroverti koji vole promene i avanture, oni često menjaju aranžman i raspored stvari u svom domu. Čim im je nešto dosadno, pronaći će mu novo mesto ili ga kompletno zameniti, tako da su za njih preporučljivi neutralni enterijeri u koje se mogu uklopiti novi detalji. To često obuhvata i mnoge suvenire sa brojnih putovanja.

Jarac

Odgovorni i disciplinovani, Jarčevi vode računa o tradicionalnim vrednostima i porodici, što se ogleda i u njihovim domovima. Vole da imaju sobe u kojima svaki član porodice može da radi nešto za sebe, a da su svi opet zajedno. Predano biraju mesto svakom detalju, od police za knjige do mesta za televizor i lampu koja će ulepšati atmosferu.

Vodolija

Kada je u pitanju odeća, Vodolije vole da se oblače hrabro, po svom ukusu, bez previše osvrtanja na to šta drugi misle. Isto to važi i za dom, u kome provode puno vremena razmišljajući i preispitujući se, tako da je za njih obavezan bar jedan udoban kutak za čitanje i opuštanje. Ekstravagantna fotelja i velika polica sa knjigama mogle bi da budu baš oni detalji koje ćete najviše voleti u svom domu.

Ribe

Kao vodeni znak, Ribe se povezuju sa fluidnošću i promenama i obično imaju vrlo izraženu umetničku i kreativnu stranu. Vole da maštaju i često im treba neko drugi da ih vrati u stvarnost. Ono što bi njima prijalo su razne varijante ljubičaste boje, nežni tonovi naročito u spavaćoj sobi, jer oni mogu biti istovremeno inspirišući i umirujući.

Izvor: Citymagazine.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još