Opozicija kritikuje zakon o sportu

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije najavili su u četvrtak da neće podržati predloženi zakon o sportu, a posebno su kritikovali privatizaciju klubova, navodeći da politika i država imaju preveliki uticaj na tu oblast.

Poslanici SRS, SNS i DS S su, u raspravi o amandmanima na Predlog zakona o sportu, naveli da su zakonska rešenja nedorečena, nedefinisana i da bi država trebalo prvo da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u toj oblasti.

Na predloženi zakon o sportu, koji bi trebalo da zameni važeći iz 1996, podneto je ukupno 210 amandmana, od kojih je vlada prihvatila 16.

Poslanici vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) ocenili su da je prihvatanjem njihova dva amandmana sprečena mogućnost da privatizovani sportski objekti budu srušeni ili izmešteni i onemogućeno da zainteresovani kupac pokrene postupak privatizacije sportskog objekta.

Poslanici DS S naveli su u raspravi da je javnost mnogo očekivala od novog zakona o sportu na koji se čekalo 15 godina, ali da su rešenja iz trenutno važećeg zakona razumljivija, jednostavnija i bolje definisane.

Pogledajte još