Obeleženo 12 godina od početka bombardovanja u Novom Sadu

0

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić položili su u četvrtak venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo" povodom obeležavanja početka bombardovanja Srbije.Oni su …

NOVI SAD, 24. marta 2011. (Beta) – Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić položili su u četvrtak venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije “Jugovićevo” povodom obeležavanja početka bombardovanja Srbije.

Oni su naveli da je Novi Sad za 78 dana bombardovanja pretrpeo velika razaranja. Stradali su civilni i vojni objekti, a srušena su i sva tri novosadska mosta.

“Ipak, najveća nesreća i tragedija je što su živote izgubili naši sugradjani, kao i svi oni koji su tokom bombardovanja stradali”, rekao je Jovanović i dodao da se “zgrade i mostovi mogu izgraditi”, ali da su “ljudski životi nenadoknadivi”.

Prema rečima čelnih ljudi Novog Sada, dužnost je preživelih da se svih žrtava sećaju i čuvaju uspomenu na njih, ali i da ne zaborave na strahote ratnih razaranja koja se ne smeju ponoviti.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.