Predstavljen Fiat na sajmu

BEOGRAD, 24. mart 2011. (FoNet) - Kompanija FIAT automobili Srbija (FAS) predstavila je danas svoju ponudu za predstojeći Međunarodni sajam automobila u Beogradu u kojoj je i jedini putnički automobil domaće proizvodnje "punto klasik".

Na štandu FAS izloženi su modeli iz Fijatovog uvoznog programa "fiat", "alfa romeo", "lančia", "fiat profešnal" i "džip".

FIAT će na beogradskom sajmu automobila, na kojem učestvuje prvi put, predstaviti novi tip motora TwinAir, ekološki napredni motor.

Naša lokalna zvezda FIAT "punto klasik" jedini automobil domaće proizvodnje, iz dana u dan je omiljeni izbor sve više novih članova naše mnogobrojne porodice, rekao je na prezentaciji generalni direktor kompanije FAS Đovani De Filipis.

Prema njegovim rečima kompanija FAS je, zahvaljujući tom modelu, na srpskom tržištu zauzela ubedljivu lidersku poziciju, što omogućava širenje plasmana ostalih brendova Fijata.

Novitet na štandu Fijata je popularni model "fiat 500", sa novom TwinAir tehnologijom.

Kako je istakao De Filipis, novi TwinAir motor je jedan od "najzelenijih" benzinskih motora, sa smanjenom emisijom ugljen-dioksida, za 30 odsto i spada u red najekonomičnijih motora, sa prosečnom potrošnjom od četiri litra na 100 kilometara.

Na štandu Fijata predstavljeni su i "alfa romeo đulijeta", sa motorom od 140 ks i zapremine 2.000 kubika i novi "džip grand čiroki".

U izložbenom prostoru Fijata u hali 4 Beogradskog sajma izloženi su i modeli "fiat grande punto", "punto evo", "panda", "bravo", "linea", "punto van", "fiorino", "doblo","ducato", "lančia delta", "alfa romeo mito" i "alfa romeo 159".

Međunarodni sajam automobila u Beogradu počinje 25. marta i traje do 3. aprila.

Pogledajte još