Stanković: Sa novih šest bodova ponovo smo u igri

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković ocenio je u četvrtak da bi se ekipa osvajanjem svih šest bodova u sledeće dve utakmice potpuno vratila u trku za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Ništa nije nemoguće, sa šest bodova iz ovih utakmica vraćamo se na mesto jednog od kandidata za plasman na EP", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Srbija u petak, bez podrške navijača, dočekuje Severnu Irsku, a u utorak gostuje kod Estonije. "Biće teško protiv Iraca. Oni su disciplinovani, organizovano se brane. Nadam se samo da ćemo imati dovoljno strpljenja da probijemo taj bedem", kazao je kapiten Srbije.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je da protiv Severne Irske očekuje tešku utakmicu i nada se da će "orlovi" uspeti da budu bolji od odbrane gostiju.

"Irci su vrlo tvrda ekipa, primaju malo golova. Imaćemo veliki problem da probijemo bedem ispred njihovog kaznenog prostora. Uglavnom se brane na svojoj polovini, a protivnika pokušavaju da ugroze iz kontranapada. I Barselona da igra protiv njih, morala bi da se namuči", izjavio je Petrović.

Pogledajte još