Stanković: Sa novih šest bodova ponovo smo u igri

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković ocenio je da bi se ekipa osvajanjem svih šest bodova u sledeće dve utakmice potpuno vratila u trku za plasma na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Ništa nije nemoguće, sa šest bodova iz ovih utakmica vraćamo se na mesto jednog od kandidata za plasman na EP", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Srbija sutra, bez podrške navijača, dočekuje Severnu Irsku, a u utorak gostuje kod Estonije.

"Biće teško protiv Iraca. Oni su disciplinovani, organizovano se brane. Nadam se samo da ćemo imati dovoljno strpljenja da probijemo taj bedem", kazao je kapiten Srbije.

Stanković je rekao da su prazne tribine otežavajuća, ali ne i odlučujuća okolnost u utakmici protiv Severne Irske.

"To utiče na ekipu, pogotovo kad igraš kod kuće. Podrška navijača bi nam značila, ali ionako se u svakoj utakmici koncentrišeš i okreneš se događanjima na terenu", naveo je on.

Stanković je dodao i da mu je žao zbog odluke Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića da ne igraju sa reprezentaciju.

"Kao sportista, kolega i prijatelj moram da poštujem njihovu odluku. Žao mi je što nisu sa nama, hvala im za sve što su dosad uradili. Oni su dobri momci i vrhunski igrači. Možda je odluka preduhitrena, ali nadam se da ima prostora da se to promeni", zaključio je Stanković.

(old_image)

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je da protiv Severne Irske očekuje tešku utakmicu i nada se da će "orlovi" uspeti da budu bolji od odbrane gostiju.

"Irci su vrlo tvrda ekipa, primaju malo golova. Imaćemo veliki problem da probijemo bedem ispred njihovog kaznenog prostora. Uglavnom se brane na svojoj polovini, a protivnika pokušavaju da ugroze iz kontranapada. I Barselona da igra protiv njih, morala bi da se namuči", izjavio je Petrović.

Petrović je rekao i da neće moći da računa na povređene golmana Bojana Jorgačevića i odbrambenog igrača Slobodana Rajkovića.

"Jorgačević nije ni zalečio povredu, a Rajković se povredio prekjuče na treningu. Ipak, imamo tri golmana, ali i zamenu za Rajkovića. Čekamo i odgovor od Vidića, makar da znamo da li će moći da igra protiv Estonije", rekao je on.

Selektor Srbije dodao je i da se napadač Nikola Žigić polako oporavlja od povrede primicača i da očekuje da bude spreman za sledeći utorak i meč protiv Estonije.

Srbija trenutno zauzima peto mesto na tabeli C grupe sa četiri boda, šest manje od vodeće Italije. "Orlovi" sutra igraju pred praznim tribinama zbog kazne izrečene nakon divljanja srpskih huligana u Đenovi prošle godine.

Pogledajte još