FIFA Partizanu oduzima bodove?

Predstavnici Makedonije, aktuelnog šampiona istoimene države, koji se trenutno nalazi u mirovanju zbog bojkota predsednika tamošnjeg Fudbalekog saveza, tužili su Partizan organima FIFA zbog neisplaćenog novca na ime obeštećenja za Vašingtona da Silvu.

Kako navodi predsednik Makedonije Serafim Dimovski, crno-beli su isplatili prvu ratu za Brazilca još pre godinu dana, posle čega su na svaki mogući način izbegavali drugi deo obaveze...

- Verujte, smatramo da više ne postoji civilizovan način da se razgovara sa čelnicima Partizana i zbog toga smo rešili da obevestimo javnost o svim peripetijama koje smo doživeli u poslovanju sa njima – javio se Dimovski na redakcijski telefon “Sporta”. - Hteli smo da se sve okonča na prijateljski, džentlmenski način, bez podizanja prašine, ali to jednostavno nije moguće zbog odnosa druge strane. Dolazili smo na meč Partizana i Arsenala u Ligi šampiona, jedva namolili generalnog sekretara Darka Grubora da nas primi, jer nam se pre toga nije javljao na telefon, pristali na nove uslove crno-belih i – ponovo sve isto.

Dimovski kaže da je posle toga usledila tužba organima FIFA, koja je pre mesec dana postala pravosnažna.

- Iz FIFA nam je stiglo pismo u kome se kaže da je Partizan dužan da u roku od mesec dana isplati drugu ratu za Vašingtona da Silvu. Taj rok ističe za tri dana, ali oni i dalje ne haju. Vratićemo zato pismo u FIFA, pošto od isplate očigledno nema ništa, pa neka im oduzimaju bodove. Koliko znam predviđeno je da se u takvim situacijama oduzme od šest do deset bodova.

Koliko je Partizan isplatio novca za Vašingtona, a koliko još duguje?

- Isplatili su 120.000 evra prvu ratu i ostala je još jedna u visini od 125.000 evra. Pokušali smo zaista da se dogovorimo na civilizovan način, ali očigledno nema nade, pa neka FIFA rešava problem – zaključio je Dimovski.

Тužili i Vojvodinu

Nije samo Partizan na meti čelnika Makedonije, tabak je presavijen i u slučaju Vojvodine, koja nije ispoštovala obeštećenje posle angažovanja Danijela Mojsova.
- Sa Vojvodinom je ista situacija kao sa čelnicima Partizana. Sve smo do tančina dogovorili u transferu Mojsova, ali su, posle dela uplata, Miodrag Pantelić i Ratko Butorović prestali da se javljaju na telefon. Tužili smo ih FIFA i očekujemo pozitivan epilog – kaže Dimovski.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još