Pikova dama u centru Sava

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) – Ansambl Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada izvešće 31. marta u centru Sava, operu Petra Iljiča Čajkovskog “Pikova dama” u režiji Olega Meljinkova iz Belorusije, povodom obeležavanja 150 godina rada tog novosadskog teatra.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević rekao je u petak na konferenciji za novinare da će opera “Pikova dama” premijerno biti izvedena 28. marta u SNP-u, čime će zvanično početi jubilarna sezona tog pozorišta.

“Ova predstava je značajna i po tome što njome čvršćim korakom počinjemo revitalizaciju Opere SNP-a, a angažovanjem uglednih gostiju za rad na tom velikom delu želeli smo da dostignemo nivo perfekcije karakterističan za umetnike iz Belorusije“, rekao je on.

U predstavi će pored hora i orkestra SNP-a, pod vodjstvom dirigenta Aleksandra Ansimova iz Belorusije, kao solisti mastupiti Nikola Kitanovski, Miodrag D. Jovanović, Slavoljub Kocić, Branislav Cvijić, Branislav Jatić, Mihailo Šljivić, Irina Krikunova, Irina Makarova, Dubravka Filipović.