Pikova dama u centru Sava

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) - Ansambl Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada izvešće 31. marta u centru Sava, operu Petra Iljiča Čajkovskog "Pikova dama" u režiji Olega Meljinkova iz Belorusije, povodom obeležavanja 150 godina rada tog novosadskog teatra.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević rekao je u petak na konferenciji za novinare da će opera "Pikova dama" premijerno biti izvedena 28. marta u SNP-u, čime će zvanično početi jubilarna sezona tog pozorišta.

"Ova predstava je značajna i po tome što njome čvršćim korakom počinjemo revitalizaciju Opere SNP-a, a angažovanjem uglednih gostiju za rad na tom velikom delu želeli smo da dostignemo nivo perfekcije karakterističan za umetnike iz Belorusije", rekao je on.

U predstavi će pored hora i orkestra SNP-a, pod vodjstvom dirigenta Aleksandra Ansimova iz Belorusije, kao solisti mastupiti Nikola Kitanovski, Miodrag D. Jovanović, Slavoljub Kocić, Branislav Cvijić, Branislav Jatić, Mihailo Šljivić, Irina Krikunova, Irina Makarova, Dubravka Filipović.

Pogledajte još