Presuđeno u korist Agencije u slučaju "Putnik"

0

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) – Međunarodni arbitražni sud Međunarodne trgovinske komore sa sedištem u Parizu presudio je u korist Agencije za privatizaciju u slučaju Putnik, saopštila je u petak Agencija

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) – Međunarodni arbitražni sud Međunarodne trgovinske komore sa sedištem u Parizu presudio je u korist Agencije za privatizaciju u slučaju Putnik, saopštila je u petak Agencija.

Sud je usvojio tužbeni zahtev Agencije za naplatu ugovornih kazni od američke kompanije Junivorld holdings (UNIWORLD HOLDINGS) čiji je vlasnik i osnivač američki biznismen srpskog porekla Srba Ilić.

Junivorld je odlukom Suda obavezan da u roku od 30 dana isplati Agenciji 860.000 dolara na ime ugovornih kazni a povodom raskida kupoprodajnog ugovora za beogradsko preduzeće Putnik.

Istom odlukom je odbijen tužbeni zahtev Junivorlda na iznos od 61,8 miliona dolara, što je, kako se navodi, još jedan dokaz da Junivorld holdings nije izvršio ugovorne obaveze, kao i da je Agencija valjano raskinula ugovor o privatizaciji i naplatila bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.