MALI KREATIVCI: Bebe rođene u februaru su zaista posebne

Osim što februar ima najmanji broj dana, čini se da je specifičan i po tome što "proizvodi" slatke i kreativne male duše. Nauka pokazuje da bebe rođene u ovom mesecu već imaju prednosti u svemu, od fizičkog rasta do kreativnosti.

Evo šta još nauka kaže o deci rođenoj u februaru:

1. Možda će biti košarkaši

Prema istraživanju sprovedenom na Harvardu 2006. godine, koje je obuhvatilo podatke o 21.000 dece širom sveta, ističe se da su mališani rođeni u februaru u dobi od sedam godina viša i teža u odnosu na vršnjake rođene tokom ostalih 11 meseci u godini. Treba vam dokaz? Majkl Džordan slavi rođendan 7. februara!

2. Inteligentnija su i sklona obrazovanju

Isto istraživanje pokazalo je da su zimska deca uspešnija u testovima inteligencije. Kako su istraživači zaključili, "opšti uzorak pokazao je da 'zimska deca' imaju veće rezultate kod antropometrijskih merenja neurokognitivnih varijabli".

3. Imaju izraženu umetničku crtu

Bebe rođene u februaru po horoskopu su Vodolija ili Ribe, a ta dva znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Ako i ne verujete u astrologiju, Kancelarija za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrila je da su ljudi rođeni u ovom mesecu skloni umetnosti.

4. Imaju velike šanse da postanu slavni

Studija objavljena u časopisu "Journal of Social Sciences" pokazala je da je veliki broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolije. To su Bob Marli, Dženifer Eniston, Šakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsednika poput Abrahama Linkolna (12. februar) i Ronalda Reagana (6. februara).

5. Vole svoj posao

Ne morate da se brinete za bebe koje su rođene u drugoj polovini meseca. Anketa koju je sproveo portal "CareerBuilder.com" otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe, najzadovoljnije na svojim radnim mestima.

6. Samo u februaru postoji šansa da će dete imati super poseban rođendan

Ali ne i ove godine. Naravno da pričamo o prestupnom danu, 29. februaru, kad su izgledi za rođenjem prilično mali - iznose 0,068 posto. Tad se rodi jedno naspram 1.461 deteta.

Izvor: Miss7mama.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još