Završen protest sindikata prosvete

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) - Prosvetni sindikati u štrajku završili su u petak protest u Beogradu, ali su najavili da će nastaviti štrajk dok vlada ne pristane da ispuni njihove zahteve za poboljšanje stanja u obrazovanju.

Predstavnici tri reprezentativna sindikata - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti predali su vladi i Ministarstvu prosvete predlog sporazuma od devet tačaka u kojem traže da svi oni kojima je zarada umanjena zbog štrajka dobiju taj novac do 28. marta.

Jedan od zahteva je i da se u aprilu i oktobru izvrše korekcije koeficijenata zarada prosvetnih radnika od ukupno deset odsto.

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u petak u centru Beograda kako bi od Vlade Srbije zatražili hitan početak pregovora o "prihvatljivom" povećanju zarada zaposlenih u javnom sektoru.

Mitingu se na poziv tri prosvetna sindikata u štrajku pridružilo još sest sindikalnih organizacija iz prosvetnog, zdravstvenog, pravosudnog i policijskog sektora.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.