Prvi spot novosadskog benda “Sputñik” na srpskom! (video)

Nova verzija starog hita

Žikica Milošević, frontmen benda, objašnjava nastanak pesme: “Kada smo snimili pesmu “The Drinkable World”, 2013. godine, snimili smo i spot u martu 2014. na istim ovim lokacijama na Petrovaradinu i Novom Sadu. Ali, kada je bend počeo sa živim svirkama, od marta 2017, verzija koju smo svirali je bila drugačija od singl verzije. Mnogi su nas pitali, gde može da se čuje verzija koja se izvodi uživo?

Shvatili smo da ne može, i onda smo snimili verziju ovog singla kako ga sad izvodimo. To se zgodno poklopilo sa 20. godišnjicom nastanka pesme kao demo-snimka, što je bilo davne 2000. godine kada smo počinjali – to nam je bila prva autorska pesma. A onda smo pomislili da bi bilo dobro snimiti i verziju na srpskom, i to smo i učinili – na naše iznenađenje (mada ne toliko), pesma je doživela veliki uspeh, i čak završila posle treće nedelje na prvom mestu regionalne top-liste Radija Novi Sad 1. Ljudi vole da razumeju reči i to je fakat u regiji!”

Vladimir “Vovka” Čudinov, gitarista benda i poznati rok-fotograf, uradio je svoju verziju spota sa brojnim reminescencijama i omažima na prvi spot iz 2014. godine.

Na redovnoj nedeljnoj top listi Radio Novog Sada pesma je dostigla prvo mesto, a na listi Bunta Radio Televizije Srbije, bila je 6. Na godišnjoj listi Radija Novi Sad 1 pesma je bila plasirana kao 42. u regiji i 305. u celom svetu.

Pogledajte još