Petrović: Jovanović i Ninković doneli preokret

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović ocenio je da su preokret u  utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Beogradu protiv Severne Irske doneli Miloš Ninković i Milan Jovanović, koji su ušli u igru početkom drugog poluvremena.

"Kao što smo i predviđali, odigrali smo tešku utakmicu. Pokazalo se da su Irci odgovorni i disciplinovani. U prvom poluvremenu smo podbacili na sredini terena i nismo igrali kao što smo se dogovorili", rekao je Petrović na konferenciji za novinare nakon pobede Srbije nad Severnom Irskom od 2:1.

On je kazao da je gol koji je Srbija primila u prvom poluvremeu "tipičan za engleske ekipe" i dodao da će reprezentacija u budućnosti morati da poradi na boljoj odbrani kod prekida.

"Drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje. Ulaskom Ninkovića i Jovanoća sve se okrenulo i došli smo do zaslužene pobede", rekao je Petrović.

Na pitanje novinara šta je uzrok loše igre u prvom poluvremenu, Petrović je odgovorio da su igrači bili opterećeni moranjem, kao i da ih je igranje pred praznim tribinama sputalo.

On je kazao da će Nemanja Vidić sigirno igrati u Estoniji u utorak, a verovatno i Nikola Žigić.

Kapiten Dejan Stanković i Miloš Krasić neće igrati u narednom meču kvalifikacija zbog žutih kartona, ali, kako je rekao Petrović, neće pozivati nikog umesto njih. "Imamo dovoljno igrača koji mogu da ih zamene", kazao je selektor.

(old_image)

Na pitanje novinara iz Severne Irske da li je iznenađen dobrom igrom Jovanovića, Petrović je kazao: "Nisam. On je odličan igrač i ne može da zaboravi da igra fudbal. Mislim da zaslužuje veću šansu u Liverpulu".

U drugom meču Grupe C večeras je Italija u Ljubljani savladala Sloveniju sa 1:0, a Petrović je kazao da je srećan zbog tog rezultata, ali da treba priznati da je i Srbija večeras imala sreće.

Govoreći o meču koji Srbiju očekuje u utorak u Estoniji, on je rekao da Srbija želi da se revanšira Estoncima za poraz u Beogradu (3:1).

"Treba znati da je tamo mnogo hladno i da je vreme veoma loše, kao i da se oni dobro snalaze, ali povratkom Vidića i Žigića biće bolja atmosfera u ekipi i više samopuzdanja", rekao je Petrović.

Selektor Severne Irske Najdžel Vortington rekao je da je uprkos porazu zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Igrali smo fanstastično, pogotovo u prvom poluvremenu. Stigli smo do vođstva, ali smo znali da će Srbija krenuti napadački u nastavku, što se i desilo", rekao je Vortington.

On je kazao da je njegova ekipa dala sve od sebe i odigrala izuzetnu utakmicu tako da mora da bude zadovoljan zalaganjem i željom svojih igrača.

Pogledajte još