Tužilaštvo Crne Gore dobilo pismo Radulovića

PODGORICA, 26. marta 2011.(Beta) - Vrhovno državno tužilastvo Crne Gore dobilo je pismo bivšeg ministra u Vladi Srbije i biznismena Slobodana Radulovića, koje se odnosi na raniji postupak privatizacije kompanije C market i na političku ulogu bivše Vlade Sbije, na čelu sa Vojislavom Koštunicom, u tom postupku.

Podgorički list "Pobjeda" preneo je u subotu izjavu vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić koja je navela da je od Radulovića stigao "obiman materijal" i da će narednih dana biti odlučeno da li ima osnova za iniciranje pravosudnog postupka u vezi sa navodima u pismu.

Radulović je u tom pismu, koje je upućeno i predsedniku Srbije Borisu Tadiću i zvaničnicima Evropske unije, kako je "Pobjeda" prenela, naveo da su predstavnici Koštuničine Vlade "iznudili" da se od novca za prodaju C marketa, izdvoji pet miliona evra za finansiranje dela crnogorske opozicije uoči referenduma, u maju 2006. godine.

Prema navodima u pismu Radulovića, tim novcem su finansirane Srpska narodna stranka, na čijem je čelu tada bio sadašnji predsendik Nove srpske dmeokraije Andrija Mandić i Pokret za promjene, čiji je lider Nebojša Medojević, piše "Pobjeda".

Bivsi dugogodisnji generalni direktor C marketa je u bekstvu i protiv njega se vodi postupak u Specijalnom sudu u Beogradu jer je optužen da je bio jedan od vodja "stečajne mafije".

Pogledajte još